Close menu

Restaurante Alioli, Valladolid

August 2017

Santorini suspensions and wall fixtures by Marset were used for the Alioli restaurant to support the playful use of colour throughout. 

"The reinvention of a mythical 1970's brewery by Tarruella Trenchs Studio is located in the centre of Valladolid, Spain. As a starting point, the existing facade was painted in a yellow tone similar to the aioli dip as an artistic resource to enhance and give attrativeness to the small facade of the restaurant, located under the porches of Pasion Street. The colour, which serves as a link among spaces, covers the access area in yellow. To keep the gastronomic values, we were also inspired by using elements related to the sea and fishing. A series of benches were lined with the typical black round studded rubber flooring by Pirelli, creating irregular silhouettes - at different heights - reminiscent of the octopus' tentacles, providing plasticity to this bold element designed for this space. Between these wavy-shaped backrests, the benches and tables were placed. They are made of treated pine planks, as well as the wall where they lay against, bringing warmth to the shop and transporting the diner to a seaport ambiance." - Tarrualla Trenchs Studio

 

Restaurante alioli santorini 1 1800
Restaurante alioli santorini 2 1800
Restaurante alioli santorini 3 1800
Restaurante alioli santorini 4 1800

Tipics Restaurant, Xativa

July 2017

Follow me by Marset is a mobile, rechargeable table lamp with a small and warm character. 

"The main idea of this project was to create an interior and image Redesign graphics, a restaurant with more than 30 of experience in the field of gastronomy, collect his identity restaurant confidence always with a new gastronomic approach and concept of interior. We start from a place very versatile because of its multiple uses and schedules, and a logo that refers to the ancient castle of the city, which already identifies the local and will serve us a starting point. Why we have reinterpreted the traditional children's game of wooden building blocks to generate raster graphics and texture that apply to different parts of space and graphic identity end. The restaurant is presented as a large space of 300m2 divided into three different areas: the cover-sweet terrace corner, bar-fresh lounge, dining area and restaurant space privé. The cover-sweet corner terrace is characterized by a large bar glass and stone that serves as exposure of the large selection of fresh pastries, combined space tables to enjoy the outdoor environment. A large glass closure and labeling graphic divides this space entry area main-fresh lounge bar where you can have breakfast or an informal meeting with friends or clients work. The dining restaurant and privé area is part of a space with a subtle decoration woodwork and painting on the walls, combined with the special selection of furniture that blend natural wood oak tables and chairs with black color in different parts of other décor. A special selection of furniture Andreu World, which combines Smart chairs in natural oak finishes, with braided in black or with a special combination of black lacquer and textiles Kvadrat with rotundas and compact Reverse tables in oak and black base. They wanted to emphasize the location of this restaurant and its food culture through the strength of stone and for this, the general container for all spaces combines the limestone of Portuguese origin and Catalan ceramic Living Ceramics with the freshness of a painting textured in the same tones of natural stone to give more space." - Estudi H AC

01 tipics restaurante cafeteria xativa grupo alameda
04 tipics restaurante cafeteria xativa grupo alameda
05 tipics restaurante cafeteria xativa grupo alameda

Voyager Espresso, New York City

June 2017

Designed by NYC practice Only If, Voyager Espresso employs Polo luminaires by Marset.

"In early 2016, Voyager Espresso, a new specialty coffee bar, opened in a subway concourse of the Fulton Street station, in Manhattan’s Financial District. The architect, Only If, was commissioned by the Australian team of Owner Prudence Reid and Owner/Barista Aaron Barnard to develop an innovative architectural and interior design for its initial retail location in this unusual underground site.Voyager Espresso, with its integration of an artistic and scientific approach to coffee, is a welcomed addition to the lagging food scene of the Financial District. Its rotating menu features seasonal, fresh crop coffees from the best roasters in the United States.In contrast to the artisanal aesthetic of contemporary coffee culture, the coffee shop’s design and material palette refers to the namesake spacecraft and scientific approach behind Voyager Espresso. Adam Snow Frampton, Principal of Only If, commented: “From the beginning we knew we wanted to avoid the clichéd language of white tile, reclaimed wood, and exposed Edison bulbs.The material palette we developed is inexpensive yet futuristic.” The walls are clad in oriented strand board (OSB), which is transformed through the application of aluminum enamel paint. Work surfaces consist of black marble countertop, which plays off the texture of the walls. Elsewhere, perforated aluminum, copper, and black rubber are used.The design of the small space is based on the organization of two circles: one for service (the Barista Station) and another for seating (the Grotto). The Barista Station can be read as a positive volume, whereas the Grotto can be read as a negative volume excavated from the surrounding walls.Practically, the layout consolidates the storage and back of house at the rear of the space, and maximizes visibility of Voyager Espresso along its glass storefront to the subway concourse. The layout creates a variety of different social settings for seating, from individual to collective, intimate to exposed.The design team worked closely with the client to integrate custom coffee equipment and refine the ergonomics of coffee making and service.Aaron Barnard, Owner of Voyager Espresso, commented: “The circular bar design allows for two baristas to work simultaneously and seamlessly through two points of sale. The barista does each transaction from start to finish. This helps to make the service more personable.” Through its unique design, Voyager Espresso is redefining coffee culture in New York." - Only If

Us voyager espresso nyc polo 2
Us voyager espresso nyc polo 3 1800
Us voyager espresso nyc polo

Est Lighting – Sydney

February 2017

Our showroom is a resource for light planning and advice to the architecture and design community, featuring a broad composition of architectural and decorative lighting. We’d like to thank our friends at Valmont for the design and build of our new home.

Est lighting showroom 00009
Est lighting showroom 00007

Oracle by Christopher Boots

February 2017

In classical antiquity, an oracle was a person or agency considered to interface wise counsel or prophetic prediction of the future. As such it was a form of divination. Oracles were thought to be the medium through which the gods spoke directly to people. Sculptural in presence & resonating with symbolism, ORACLE brings a touch of the Bronze Age crossed with the 21st century. Interlocking rings inlaid with LED create optical effects of dancing mid-air in a weave of the simple and highly complex.

Find out more about Oracle by Christopher Boots

Oracle triplet slbbdb lr esp 2
Christopher boots oracle kettle black interior

Turner

January 2017

Turner is a sharp and evocative multi award-winning design practice with realised projects valued at over $3 billion recently completed or under construction. With approximately 100 staff from 24 countries, Turner reflects a culturally diverse workplace, strong in identity, that is continually evolving. Their recent studio renovation uses a layering of task, accent and pelmet illumination by Est Lighting to create a sophisticated and warm environment.

Turner 000111
Turner 000343
Turner 000012
Turner 000510
Turner 000647 edit

Brugge Residence

January 2017

Belgium and the Region of Flanders in particular features extensive use of modernist residential architecture, as seen in this Brugges collaboration by Salens Architecten and Eva Carlier.

Deep adjust 38 kris dekeijser
Deep ip44 34 kris dekeijser

ORP by Christopher Boots

January 2017

Oblique Rhombic Prism is a pared-back structure that allows sacred geometry and light to come together as one. ORP emphasises simplicity and form, connecting elements that speak to the links between all formations of life.

Orpx3 wpc lr jt
Christopherboots orpmodel hero

Amara Display Suites

December 2016

“The building will take the form of an elongated and punctured void, intuitively responding to its unique site conditions on Botany Road, Alexandria. Entrance lobbies, a private garden pathway to the North and a public through-site link to the South combine to provide an enlivened and active through-site connection. The landscaped podium serves as a green oasis for residents that spill out to the public domain in a verdant green sequence of planting and water features. Ground floor retain spaces serve to activate and invigorate the public through-site link. Retail spaces, landscaped pathways and entry lobbies combine to create a dynamic fine grain at street level.” - Fox Johnston

Amara   fox johnson   snap track mounted
Snap surface mount & track mount & hoop
Snap surface mount mak deep

Subscribe to our newsletter