Restaurante Alioli, Valladolid

January 2017

Santorini suspensions and wall fixtures by Marset were used for the Alioli restaurant to support the playful use of colour throughout.

“The reinvention of a mythical 1970’s brewery by Tarruella Trenchs Studio is located in the centre of Valladolid, Spain. As a starting point, the existing facade was painted in a yellow tone similar to the aioli dip as an artistic resource to enhance and give attrativeness to the small facade of the restaurant, located under the porches of Pasion Street. The colour, which serves as a link among spaces, covers the access area in yellow. To keep the gastronomic values, we were also inspired by using elements related to the sea and fishing. A series of benches were lined with the typical black round studded rubber flooring by Pirelli, creating irregular silhouettes – at different heights – reminiscent of the octopus’ tentacles, providing plasticity to this bold element designed for this space. Between these wavy-shaped backrests, the benches and tables were placed. They are made of treated pine planks, as well as the wall where they lay against, bringing warmth to the shop and transporting the diner to a seaport ambiance.” – Tarrualla Trenchs Studio

 

Updating…
  • No products in the cart.